Arama

Zehra Bebek Yardım Bekliyor!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde SMA-Tip 1 teşhisi konulan Zehra Bebek’in yaşama devam edebilmesi için başlatılan yardım kampanyasına destek büyüyor.

07/01/2024 11:30 | Son Güncelleme : 01/05/2024 04:33 | Kerem Divarcı


Zehra Bebek Yardım Bekliyor!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde SMA-Tip 1 teşhisi konularak yardım kampanyası başlatılan Zehra Bebek (Fatma Zehra Dağ) için geri sayım devam ediyor. Tedavi için 55 gün süre kaldığını belirten Engelim Olmayın Derneği Yönetim Kurulu, depremden çok etkilenen kampanyaya ilgi gösterilmesi ve Zehra Bebek’in kurtarılmasını istedi.

VALİLİK İZNİNİN BİTMESİNE 55 GÜN KALDI

Kampanya sorumlusu Engelim Olmayın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Dündar, aslen Adıyamanlı ailenin ilk çocuğu olarak 12 Ekim 2021 tarihinde Marmaris’te dünyaya gelen Zehra Bebek ile ilgili olarak, “Ailenin Adıyamanlı olması sebebiyle kampanyamız depremden çok etkilendi. Aile yakınlarında kayıplar oldu. Adıyaman’da olan gönüllülerimizin hepsi kampanyadan çekilmek zorunda kaldı” dedi.

17 AYLIK VE 6 FARKLI CİHAZA BAĞLI OLARAK YAŞAMINI SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYOR

4 aylık olduğunda hareketlerindeki gerilikleri fark eden ailesinin hastaneye başvurması sonucunda SMA-Tip 1 teşhisi verilen Zehra’nın babası Abdullah Dağ bir otelde ön büro sorumlusu olarak çalışıyor. Annesi Ümran Dağ ise ev hanımı. Zehra bebeğin 17 aylık ve 6 farklı cihaza bağlı olarak yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirten Dündar, “Zehra bebeğimiz ne yazık ki ağız yoluyla beslenemediği için burnundan NG adı verilen kablo yardımıyla besleniyor. Su dahil hiç bir yiyeceğin tadını bilmiyor. Yutkunma yetisini kaybettiği için boğulma ihtimali çok yüksek ve sürekli aspire edilmek zorunda kalıyor. Bu da onun canını çok yakıyor. Her bebek gibi emekleyip bir yeri acıdığı için değil her gün kas kaybettiği ve her yeri acıdığı için ağlıyor. Annesinin ağzını silmek için uzattığı mendili yalayarak tadını almaya çalışıyor” diye konuştu.

YÜRÜYEMİYOR, YERİNDEN KALKAMIYOR, BAŞINI TUTAMIYOR

17 aylık bir bebeğin yapabildiği hiçbir hareketi yapamadığını da sözlerine ekleşen Başkan Dündar şunları söyledi: Zehra’nın akranlarından geri kalmaması, rahat nefes alabilmesi, yemek yiyebilmesi ve ayağa kalkabilmesi için dünyanın en pahalı ilacı olarak bilinen Zolgensma adındaki ilacı alması gerekiyor. Bu tedavinin toplam bedeli 1 milyon 850 bin Dolar. Zehra bebeğimiz şu an solunum cihazı olmadan nefes alamıyor.

DURUMU ÇOK ACİL

Zehra Bebeğin yurt dışındaki gen tedavisine ulaştırmak için çok fazla kişiye ulaşılması gerektiğini ifade eden Dilek Dündar, “Destekleriniz bizim için çok önemli. 115 bin kişi 200 TL verirse kampanyamız bu gün biter. Zaman dar, rakam çok yüksek. Gelin siz de Zehra’nın elinden tutun ve elini hiç bırakmayın. Hiç bir cihaza bağlı olmadan rahat rahat nefes alabilmesine, istediği yemekleri yiyebilmesine, yaşıtları gibi koşup oynamasına, sağlıklı bir bebek olmasına vesile olun. Bir bebeğin yaşam hakkına kavuşmasına destek olun.
Valilik İzinli Kampanya Sorgulama No:22-1622

VALİLİK İZİNLİ HESAP NUMARALARI

Denizbank. Alıcı:Abdullah Dağ. Açıklama: İnci. TL  TR44 0013 4000 0071 8462 5000 15. USD TR71 0013 4000 0071 8462 5000 14. EURO TR17 0013 4000 0071 8462 5000 16. GBP TR87 0013  4000 0071 8462 5000 17. BIC-SWIFT CODE: DENITRISXXX. Tüm operatörlerden ZEHRA yaz 4802’ye gönder.(1 SMS 20 ₺)

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

▶İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/sma.zehradag/
▶TİKTOK: https://www.tiktok.com/@sma.zehradag
▶TWİTTER: https://twitter.com/smazehradag
▶FACEBOOK: https://www.facebook.com/sma.zehradag/

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image

Bunlar da ilginizi çekebilir

Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Kış hastalıkları, geçmeyen öksürük... Baş etmek için bu yöntemi deneyin!

Mevsim değişikliği ile birlikte artış yaşanan hastalıkların başında öksürük geliyor. Her yaş grubunda sıkça görülen inatçı öksürüğün çaresi mümkün. İşte o yöntemler...

5 ay önce
Filipinler'de hükümet ile Komünist parti, yıllardır süren çatışmaları bitirdi

Filipinler'de hükümet ile Komünist parti, yıllardır süren çatışmaları bitirdi

Filipinler'de hükümet ve Filipinler Komünist Partisi, yıllardır süren çatışmaları sona erdirmek için görüşmelere yeniden başlamayı kabul etti.

5 ay önce
Piroliz yağı nedir, ne işe yarar? Piroliz yağı kullanım alanları

Piroliz yağı nedir, ne işe yarar? Piroliz yağı kullanım alanları

İzmir'de piroliz yağı üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilecek. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vatandaşlar "piroliz yağı nedir" başlığı ile ilgili araştırmalara başladı. Peki, piroliz yağı nedir ve ne işe yarar? İşte proliz yağı kullanım alanları...

5 ay önce